جذب نمایندگی فروش
خانهمقاله ۱۵ دلیل لرزش فرمان خودرو

۱۵ دلیل لرزش فرمان خودرو

30 بهمن 1400
1 455
۱۵ دلیل لرزش فرمان خودرو

لرزش فرمان یکی از مواردی است که برای هر خودرویی ممکن است پیش بیاید. برخی از مشکلات که در فرمان و سیستم جلوبندی خودرو وجود دارد باعث لرزش فرمان خودرو می شود. لرزش فرمان در شرایط های مختلف دلایل متفاوت دارند مثلا هنگامی که خودر به حالت سکون است ، یا هنگامی که خودرو در سرعت بالاست و یا هنگام ترمز ، لرزش در فرمان وجود داشته باشد. در این مقاله هپتان به بررسی ۱۵ دلیل لرزش فرمان خودرو می پردازد.

اجزای سیستم فرمان خودرو

سیستم فرمان خودرو دارای اجزای اصلی زیر است:

  • غربیلک فرمان

به نقطه تماس راننده با سیستم فرمان غربیلک فرمان اتلاق می شود. در واقع چیزی که ما فرمان می نامیم غربیلک فرمان می باشد. نشانه های وجود مشکل در سیستم فرمان لرزش و سخت بودن چرخش غربیلک می باشد.

  • میل فرمان

این قطعه وظیفه انتقال چرخش به نزدیک چرخ ها را دارد.

  • جعبه فرمان

در جعبه فرمان خودرو ها چرخ دنده ها به صورت عمود بر هم ، باعث تبدیل چرخش میل فرمان به چرخش چرخ های جلو می شود.

  • پینیون و مارپیچ

در خودروهای جدید و هیدرولیک پینیون روی میل فرمان سوار شده و میچرخد و ماریچ را به چپ یا راست هدایت می نماید.

  • چرخ‌ ها

وجود سیستم فرمان برای هدایت چرخ ها می باشد به همین منظور برای سیستم فرمان بدون عیب باید تایر ها باد کافی م مناسب داشته باشند.

وجود مشکل در سیستم فرمان خودرو

اگر مشکلی در سیستم فرمان باشد راننده احساس لرزش در غربیلک فرمان و یا سخت شدن چرخش فرمان خودرو را خواهد داشت.

۱۵ دلیل لرزش فرمان خودرو

بررسی دلیل لرزش فرمان خودرو

مشکل در سیستم تعلیق

سیستم تعلیق وظیفه جلو گیری از وارد شدن ضربه به سرنشینان هنگام افتادن در دست انداز ها می باشد.اگر بوشه میل تعادل (مفصل) فرسوده شوند احساس لرزش در فرمان خودرو احساس می شود.

خراب شدن بلبرینگ چرخ

بلبرینگ‌ها شامل ساچمه و یک قاب برای نگهداری ساچمه‌ ها هستند که با کمترین اصطکاکی موجب چرخش در قطعات مختلف می‌ شوند. در صورتی که یکی از ساچمه‌های بلبرینگ چرخ به طور مثال به علت افتادن در یک چاله آسیب ببیند، احساس لرزش شدیدی را در فرمان خودرو خواهید داشت.

نقش پلوس‌ در لرزش فرمان

پلوس وظیفه انتقال نیرو را به محور و چرخ ها دارد. اگر پلوس آسیب ببیند فرمان خودرو در سرعت کم دچار لرزش می شود. هنگامی که پلوس معیوب و آسیب دیده باشد و شما به حرکت خود ادامه دهید خودرو از حرکت می ایستد. همچنین پلوس معیوب باعث ایجاد مشکل در تعویض دنده و چرخش چرخ خودرو می باشد. در سرعت بالا ممکن است صدای خرابی پلوس کمتر شود اما در سرعت کمتر صدای آن بیشتر به گوش می رسد. برای تعویض پلوس باید از متخصص کمک بگیرید چرا که تعویض این قطعه کار تخصصی می باشد.

بررسی نقش چرخ‌ ها در لرزش فرمان

یکی از دلایل لرزش فرمان خودرو می تواند عدم تنظیم نبودن چرخ ها باشد. همچنین رینگ های اسپرت می توانند موجب لرزش فرمان هستند. ضربه به چرخ های اتومبیل هم می توانند دلیل لرزش فرمان خودرو شوند. به این نکته توجه کنید که تنظیم چرخ ها باید به صورت دوره ای انجام شوند.

تنظیم باد لاستیک‌ ها

یکی از دلایل لرزش فرمان خودرو می تواند تنظیم نبودن لاستیک ها باشد. لاستیک های خودرو وزن اتومبیل را تحمل می کند و همیشه باید تنظیم باشد (در فصول گرم و سرد سال). توجه به سایز و برند لاستیک ها از اهمیت بالایی برخوردار است. لاستیک های کم کیفیت و باد نا میزان آن ها می تواند از دلایل لرزش فرمان باشد. همچنین بعد از مدتی لاستیک ها فرسوده می شوند و بهتر است تعویض شوند. فرسودگی لاستیک ها موجب کشیده شدن فرمان به یک طرف می شوند و باعث لرزش فرمان و آسیب زدن به جلوبندی خودرومی شوند.

لرزش فرمان خودرو در سرعت بالا

در سرعت های بالا لرزش فرمان نشان از آسیب دیدن بلبرینگ ها می باشد. اگر چرخ های خودرو بالانس نباشند در سرعت های بالا فرمان و کابین دچار لرزش می شوند. همچنین آسیب دیدن میل عادل و تنظیم نبودن فرمان باعث لرزش فرمان در سرعت بالا هستند. خرابی میل فرما ، خرابی شاسی اتومبیل ، شل بودن پیچ چرخ ها هم از دلایل لرزش فرمان خودرو می توانند باشند.

لرزش فرمان در شتاب گیری

مواردی وجود دارند که موجب لرزش فرمان در هنگام شتاب گیری می شوند که عبارتند از :

  • مشکل داشتن مونتاژ موتور
  • پارگی شیلنگ خلا
  • سفت نبودن تسمه
  • خرابی میل لنگ
۱۵ دلیل لرزش فرمان خودرو

دلیل لرزش فرمان خودرو در شرایط مختلف

لرزش فرمان در حالت ایستاده

وجود ایراد در سیستم انژکتور ماشین ، خراب بودن شمع ها و سنسور جریان هوا ،‌ سوخت کثیف از دلایل مهم لرزیدن فرمان می باشد. همچنین خرابی سنسور اکسیژن ، وجود مشکل در قطعات الکتریکی ، مسدود شدن فیلتر سوخت ، مشکل در پمپ سوخت از علل لرزش فرمان می باشد.

لرزش فرمان در حالت درجا چرخاندن

اگر در هنگام درجا چرخاندن فرمان ، فرمان دچار لرزش شود اغلب به دلیل نقص در سیستم هیدرولیک است. در این حالت باید به تعمیرگاه مراجعه شود تا سیستم هیدرولیک هواگیری شود. اگر این لرزش هنگام بدون چرخاندن فرمان و در حالت درجا باشد به دلیل لرزش بیش از حد موتور است.

لرزش فرمان هنگام ترمز گرفتن

اگر لرزش فرمان هنگام ترمز گرفتن در خودرو باشد روتورهای ترمز آسیب دیده اند (هنگام ترمر گرفتن لنت ترمز به دیسک چسبیده که این دیسک ها روتور های ترمز اند) . هنگام ترمز گرفتن گرما در روتور ها تلف شده و دراز مدت سبب کاهش ضخامت می شود که سبب لرزش فرمان در ترمز گیری است. همچنین خراب بودن کالیپر ترمز که اتصال دهنده لنت ترمز به روتور است سفت شدن ترمز ها و آسیب در سیستم تعلیق موجب لرزش در فرمان می شوند.

نقص صفحه کلاچ

اگر نقص و موردی در صفحه کلاچ خودرو وجود داشته باشد هنگام حرکت خودرو احساس لرزش در فرمان و تکان خواهید داشت. این امر احتمالا به دلیل شکستگی فنر صحه کلاچ می باشد.

تنظیم زاویه فرمان

برخی اوقات پیچ های فرمان ممکن است شل شوند و این مورد باعث لرزش فرمان گردد. در این مواقع با تنظیم ساده با یک آچار می توان مشکل را رفع نمود.

پیشرانه آسیب دیده

محور محرکه خودرو یا پیشرانه که وظیفه انتقال نیرو از چرخ به موتور را داشته و موجب حرکت خودرو می شوند. اگر این پیشرانه فرسوده باشد موجب لرزش فرمان خواهد شد.

یاتاقان ماشین

یاتاقان مسئولیت ایجاد تعادل در خودرو و متل نمودن چرخ ها به بدنه خودرو را بر عهده را دارند. اگر یاتاقان آسیب ببیند علاوه به لرزش فرمان عملکرد کلی خودرو را تحت تاثیر قرار می دهند.

 


3.3/5 - (12 امتیاز)

درباره نویسنده

نظرات کاربران

یک پاسخ به “۱۵ دلیل لرزش فرمان خودرو”

  1. رضا علی نژاد گفت:

    سلام جلوبندی ماشین پراید رو تازه عوض کردم و در سرعت ۱۰۰به بالا فرمان و اتاق ماشین لرزش زیادی داره..البته بعضی اوقات سرعت ۱۰۰به بالا اصلا فرمان و اتاق لرزش نداره..راهنمایی کنید لطفااا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.