جذب نمایندگی فروش
خانهمقاله معرفی اجزای مختلف جلوبندی خودرو

معرفی اجزای مختلف جلوبندی خودرو

5 اردیبهشت 1401
0 385
معرفی اجزای مختلف جلوبندی خودرو

در این مقاله هپتان به بررسی اجزای مختلف جلوبندی یک خودرو و اهمیت و عملکرد هر یک از آنها می پردازد. جلوبندی ماشین شامل اجزای مختلفی است که هر یک از این اجزا، دارای اهمیت خاصی هستند به طوری که اگر در هر یک از این اجزا، مشکل و اختلالی صورت گیرد، در تعادل خودرو خلل ایجاد می شود. سیستم تعلیق و جلوبندی خودرو از اجزای مهم یک اتومبیل است که باعث حفظ تعادل خودرو در حال حرکت می شود. تنها تفاوت سیستم تعلیق با جلوبندی خودرو در این است که سیستم تعلیق شامل کمک فنر ها و چرخ های عقب خودرو می شود. اما جلوبندی شامل قسمت های جلویی خودرو است. در این مقاله تیم هپتان به معرفی اجزای جلوبندی خودرو می پردازد.

جلوبندی خودرو یعنی چی؟

به قطعاتی که وظیفه ی تعلیق و هندلینگ خودرو در دست انداز ها را بر عهده دارد، جلوبندی خودرو گفته می شود. جلوبندی خودرو به قسمت جلو و زیرین خودرو گفته می شود که یکی از وظایف آن ایجاد راحتی رانندگی و تعلیق خودرو در هنگام حرکت و رد شدن از سطوح ناهموار می باشد.

قطعات تشکیل دهنده جلوبندی خودرو

  1. فنر
  2. میله موج گیر
  3. کمک فنر
  4. سیبک و بوش
  5. طبق
  6. رام
  7. سگدست و شغال دست
  8. سیستم فرمان
  9. اکسل
  10. سیستم تعلیق
  11. سینی
معرفی اجزای مختلف جلوبندی خودرو

اجزای مختلف جلوبندی خودرو

میل موج گیر یا میل تعادل

میل موج گیر یا همان میل تعادل نوعی میله ی فولادی است که در دو سر آن سیبک قرار دارد و برای افزایش تعادل خودرو و جلوگیری از چپ شدن آن استفاده می شود. این میل در برابر نیروی چرخشی که به آن وارد می شود، عمل می کند یعنی، هنگامی که یک چرخ به سمت پایین یا بالا حرکت می کند، وزن از یک طرف وسیله نقلیه، به دیگری منتقل می شود. بخصوص زمانی که در پیچ می چرخید مقاومت می کند. مثلا وقتی در جاده به سمت راست حرکت می کنید، میل تعادل باعث می شود وزن به سمت دیگری منتقل شود. این عمل باعث به تعادل رسیدن آن می گردد.

میل موج گیر، سیستم تعلیق سمت چپ و راست خودرو را به یکدیگر متصل کرده و ارتعاشات ریز و کوچک را دریافت می کند. این ارتعاشات، بین دو طرف تقسیم شده و موجب می شود خودرو حرکت نرم تری داشته باشد. در واقع؛ کاربرد اصلی این میل در خوردو، کنترل و جلوگیری از غلت خوردن یا چپ شدن ماشین در هنگام چرخش پیچ ها و مناطق ناهموار است. از طرفی، میل موجگیر که از قطعات جلوبندی خودرو است اگر خراب شود، خودرو گیج می زند و یا به اصطلاح دچار نقص فنی می شود و به صدا می افتد. توجه داشته باشید کیفیت ضعیف و عملکرد نامناسب این میل ممکن است به سایر قطعات جلوبندی خودرو نیز آسیب برساند.

سینی

سینی یک محافظ با روکش گالوانیزه برای قسمت های جلویی خودرو و رادیاتور در زیر خودرو است که در زمان عبور از مسیرهای گلی و ماسه از خودرو محافظت می کند.

سگدست و شغال دست

سگدست اصلی ترین قطعه ی جلوبندی است که سایر اجزای چرخ و سیستم تعلیق بر روی آن بسته می شود. شغالدست قطعه ای لولا مانند است که وظیفه ی آن نگهداری چرخ ها و چرخاندن آن بر روی محور فرمان است.

معرفی اجزای مختلف جلوبندی خودرو

هپتان تولید کننده لوازم یدکی جلوبندی خودرو

طبق

طبق‌ ها بازوهایی هستند که سیستم تعلیق را به شاسی خودرو متصل می ‌کند. طبق‌ ها از طریق سیبک یا همان بوش ‌ها به شاسی خودرو و از طریق اتصال گوی و کاسه به چرخ خودرو متصل می ‌شود.

سیبک و بوش

سیبک فرمان قطعه ای کروی شکل است، که علاوه بر متصل کردن چرخ ها به سیستم تعلیق خودرو، باعث چرخیدن چرخ ها هم می شود. بوش یا همان سیبک فرمان، از یک طرف به طبق های خودرو و از سوی دیگر به متعلقات چرخ متصل می شود. در نتیجه؛ فرمان خودرو به هر طرف چرخیده شود، سیبک نیز چرخ ها را به همان طرف می چرخاند.

اکسل

یکی از اجزاء ثابت خودرو محسوب اکسل می باشد که به منظور نصب چرخ‌های خودرو مورد استفاده قرار می ‌گیرد. اکسل محوری است که چرخ یا دنده در آن راستا قرار می گیرد و توسط بوش مکانیکی به صورت آزادانه به دور اکسل می چرخد و سبب حرکت خودرو می شود. هر خودرو دارای حداقل 2 اکسل جلو و عقب است که به صورت محرک یا غیر محرک هستند. اکسل های ثابت و اکسل های تعلیق مستقل.

کمک فنر

کمک فنر قطعه ایست که در نزدیکی چرخ ها قرار دارد، تا نوسانات فنر را کنترل و روان کند. یک سر فنر به اتاق یا شاسی و سر دیگر آن به قسمتی از سیستم تعلیق، مانند اکسل یا طبق متصل است.

فنر

لول فنر یا فنر قطعه ایست، که وزن اتاقک بر روی آن قرار دارد. فنر ها بدلیل قابلیت ارتجاعی که دارد، ضربات جاده بیشتر بر روی آن ها وارد می شود. تغییر و ارتفاع زدن خودرو غیر استاندارد محسوب می شود.

رام

قطعه ای فلزی است که هر دو طرف آن به شاسی ها متصل است و بقیه قسمت های جلوبندی از طریق رام به اتاقک متصل می شود.

سیستم فرمان

سیستم هدایت فرمان، وظیفه ی کنترل و میزان گردش چرخ های جلو را در زمان چرخش غربیلک فرمان توسط راننده را بر عهده دارد. بنابراین سلامت فنی کلیه قطعات این سیستم، تاثیر بسیار زیادی در ایمنی خودرو و سرنشینانش دارد. زمانیکه قطعات خودرو توسط کارشناس در محل به طور کامل تست شود، خیال مشتریان از خرابی یا عدم خرابی جلوبندی خودرو نیز راحت می شود.

سیستم تعلیق

جلو بندی خودرو یا همان سیستم تعلیق خودرو که مربوط به محور جلوی خودرو است، وظیقه دارد که ارتعاشات ناشی از ناهمواری های جاده و مسیر را خنثی کند تا به اتاق خودرو و سرنشینان آن آسیبی وارد نشود. این سیستم که شامل قطعات اصلی مانند فنر ها، کمک فنر ها، ستون ‌های نگه‌ دارنده و چرخ ‌ها می‌ باشد و اتصال چرخ‌ ها و محورهای عقب و جلو را با شاسی برقرار می ‌کند، دو وظیفه‌ اصلی دارد:

1_ کنترل نوسانات و ارتعاشاتی که از حرکت در سطوح مختلف جاده به چرخ‌ ها وارد می‌ شود

2_ ارتقاء دادن عملکرد چرخ‌ ها و ایجاد اصطکاک میان لاستیک و سطح جاده.

دلایل خرابی جلوبندی

از دلایل خرابی جلوبندی ماشین می توان به خرابی لاستیک ها، بالانس نبودن چرخ ها، خرابی بلبرینگ، غیر استاندارد بودن فنرو کمک فنر ها اشاره کرد. لازم است بدانید هر قطعه از جلوبندی خراب شود باعث آسیب و خراب شدن بقیه قسمت های جلوبندی خودرو نیز می شود.

معرفی اجزای مختلف جلوبندی خودرو

اجزای مختلف جلوبندی خودرو

علائم خرابی جلوبندی

از جمله علائم خرابی جلوبندی ماشین، کشیده شدن خودرو به یک سمت و روغن زدگی فنر ها می باشد. و برای اینکه متوجه این آسیب شوید باید جلوی ماشین در سمت کاپوت بایستید و چند بار ماشین را با دست خود فشار داده و بالا پایین کنید اگر دیدید جلو خودرو بیشتر از 2 یا 3 بار بالا پایین شد بدانید که جلو بندی ماشین دچار مشکل شده است.

 


 

امتیاز دهی post

درباره نویسنده

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.